Kredi kartı kapatma kredisi nedir, nasıl alınır soruları, kredi kartı kullanıcılarının pek çoğunun merak ettiği konulardan bir tanesidir. Kredi kartı kullanıcıları, kredi kartlarında fazlaca borç biriktiğinden dolayı artık kredi kartı kullanmak istemeyebilir. Bunun için kredi kartlarını kapatma kararı alırlar. Fakat bu kararı almadan önce, kredi kartlarındaki borçları ödemek zorundadırlar. Bu yazımızda sizlere kredi kartınızdaki borçları kapatabileceğiniz kredi imkanları nelerdir, kısaca onlardan bahsetmiş olacağız.
Başlıklar
Kredi Kartı Kapatma Kredisi Nedir
Kredi kartı kapatma kredisi bir diğer adı ile borç kapatma kredisi olarak bilinmektedir. Neredeyse her banka, bu hizmeti müşterilerine sunmaktadır. Bankalar, kendi müşterisi olmayan kişiler için de borç kapatma kredisi verebilmektedir. Bankalar bu krediyi vererek insanlara kolaylık sağlamayı amaçlamaktadır.
Borç Kapatma Kredisi Özellikleri Nelerdir
Borç kapatma kredisi özellikleri pek çok bankada aynıdır. Bu özellikler kısaca aşağıdaki gibidir:
- Kredi kartı sahibi eğer isterse tüm borçlarını bir bankada birleştirebilir ve hepsini birden taksitlendirerek ödemeye başlayabilir.
- Bu şekilde ödeme ve takip işlemi kolaylaşabilir.
- Kredi kartı müşterisini bir ödeme planı yaparak borçlarını kapatmaya başladığı için bu kişinin kredi notu da yükselmeye başlar ve kredi alma imkanı ve alacağı kredi miktarının da artmasına yardımcı olur.
- Borç kapatma kredisi pek çok bankada 36 aya varan taksitler ile uygulanabilmektedir.
- Borç kapatma kredisi, borcu olan kişiler için uygulanan bir kredi olduğu için kredi notunun yüksek ya da düşük olması bir sorun teşkil etmeyecektir.
Kredi Kartı Kapatma Kredisi Nedir?
Kredi Kartı Kapatma Kredisi Veren Bankalar
Kredi kartı kapatma kredisi veren bankaların sayısı oldukça fazladır. Bu yazımızda, en düşük faiz ile kredi kartı kapatma kredisi veren bankalara göz atacağız.
- QNB Finansbank: %2,03
- Denizbank: %2,04
- Türkiye İş Bankası: %2,05
- ING Banki: %2,32
- CEPTETEB: %2,32
- Granti BBVA: %2,49
- Akbank: %2,84
Borç kapatma kredisi veren ve en çok tercih edilen 7 banka yukarıdaki gibidir. Her bankanın şartları farklı olabilir, bu sebeple bankalar ile iletişime geçerek sizin için en uygun şartlara sahip olan bankayı tercih edebilirsiniz.